Programează-te

Numele *

Telefon *

Data *

/

Ora *

Acest site este protejat de reCAPTCHA și Google. Politica de confidenţialitate şi Termeni şi condiţii.

Protetică dentară

Protetică dentară ramură a stomatologiei generale care se ocupă cu design-ul şi realizarea diferitor opţiuni de restaurare morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar.
Refacerea dinților şi ale arcadelor dentare se pot realiza prin proteze fixe, mobilizabile sau combinate, în funcţie de situația clinică.
a.     Dacă dintele din considerente estetice nu corespunde cerinţelor Dvs. (culoare, formă, dimensiuni, poziţie) se va recurge la opţiuni protetice  miniinvazive ca veneer-e sau lumineer-e.
b.    Dacă dintele a suferit o distrucție coronară masivă și nu mai poate fi restaurat cu materiale de obturație sau tratamentele efectuate nu au avut efecte scontate (funcţionale sau estetice) se va realiza o coroană artificială de înveliş.
c.    Dacă dintele a suferit o distrucție coronară totală iar rădăcinile restante corespund cerinţelor clinice, dintele va fi restabilit printr-un dispozitiv corono-radicular (direct sau indirect) care, la rândul său, va fi acoperit cu o coroană artificială de înveliş.
d.    În cazul în care dintele este absent, iar cei limitrofi breşei sunt intacţi sau pacientul insistă refuzul categoric de preparare a dinţilor (indiferent de situaţia lor clinică), este posibilă inserarea implantului (dacă sunt indicaţii).
e.    În cazul în care dintele absent este învecinat cu dinți devitalizaţi, cariaţi sau alte situaţii clinice care cer prepararea dinţilor limitrofi breşei, şi pot fi implicaţi în calitate de stâlpi naturali, pentru o proteză parţială fixă (punte dentară).
f.    Atunci când e contraindicată confecționarea a unei restaurări protetice fixe cu sprijin dentar (punte dentară) se va recurge la realizarea unor proteze mobilizabile cum ar fi: proteze parțiale (microproteze, unilaterale) sau totale mobilizabile cu placă, proteze scheletate cu sistem de ancorare croșetar sau prin intermediul sistemelor speciale.

Este esențial să cunoaşteţi, că actualmente, pentru realizarea oricărui tip de proteze dentare, sunt propuse şi accesibile spre utilizare un spectru de materiale destul de variat:
a.    Pentru protezele fixe – toată gama de restaurări din materiale metalice, integral-ceramice (în bază de oxid de aluminiu, oxid de zirconiu, ceramică presată, frezare computerizată – CAD/CAM, tehnici combinate etc.), sisteme combinate metalo-ceramice, metalo-acrilice, metalo-compozite.
b.    Pentru protezele mobilizabile – materiale flexibile din BioDentoPlast, tip Breflex, proteze din BioHPP, toate de producţie germană, etc.

 

 

Suntem deschiși
Luni – Vineri: 9:00 – 19:30

Sîmbătă: 9:00 – 14:00

Duminică: Zi liberă

Copyright © 2024 Gumeniuc-Dental