Chirurgie dento-alveolară este un compartiment a medicinei dentare ce se practică în ambulatoriu şi care se ocupă cu studiul, prevenirea şi tratamentul inclusiv chirurgical al afecţiunilor dento-parodontale. Include toate procedurile axate pe dinți si țesuturile asociate acestora (osul alveolar si țesuturile moi adiacente).
Cele mai frecvente manopere realizate sunt:
-extracțiile dentare ce includ si extractia molarilor de minte inclusi sau a altor incluziuni dentare;
-expunerea chirurgicală a dinților inclusi, indicat in special in cazul tratamentului ortodontic;
-tehnici chirurgicale endodontice, cel mai des fiind realizate rezecția apicală, chiuretajul periapical, operații cu lambou, etc.;
– chirurgie preprotetică;
-managementul chirurgical a pierderii osoase realizată prin adiție de os. Augmentarea osoasă presupune utilizarea materialelor de adiție si a membranelor de regenerare. Materialele de adiție sunt diferențiate prin compoziția lor: Autogene sau autologe – acestea sunt fragmente de os recoltate chiar de la pacient. Alogene – fragmente de os obținute din băncile de țesuturi osoase. Heterologe sau xenogene – fragmente osoase obținute de la alte specii decât cea umană. Aloplastice – materiale sintetice. Membranele de protecție sunt materiale resorbabile sau nu, ce protejează defectul osos restabilit prin adiție.
Sîmbătă: 9:00 – 14:00
Duminică: Zi liberă