Programează-te

Numele *

Telefon *

Data *

/

Ora *

Acest site este protejat de reCAPTCHA și Google. Politica de confidenţialitate şi Termeni şi condiţii.

Chirurgie dento-alveolară

Chirurgie dento-alveolară este un compartiment a medicinei dentare ce se practică în ambulatoriu şi care se ocupă cu studiul, prevenirea şi tratamentul inclusiv chirurgical al afecţiunilor dento-parodontale. Include toate procedurile axate pe dinți si țesuturile asociate acestora (osul alveolar si țesuturile moi adiacente).

Cele mai frecvente manopere realizate sunt:

-extracțiile dentare ce includ si extractia molarilor de minte inclusi sau a altor incluziuni dentare;

-expunerea chirurgicală a dinților inclusi, indicat in special in cazul tratamentului ortodontic;

-tehnici chirurgicale endodontice, cel mai des fiind realizate rezecția apicală, chiuretajul periapical, operații cu lambou, etc.;

– chirurgie preprotetică;

-managementul chirurgical a pierderii osoase realizată prin adiție de os. Augmentarea osoasă presupune utilizarea materialelor de adiție si a membranelor de regenerare. Materialele de adiție sunt diferențiate prin compoziția lor: Autogene sau autologe – acestea sunt fragmente de os recoltate chiar de la pacient. Alogene – fragmente de os obținute din băncile de țesuturi osoase. Heterologe sau xenogene – fragmente osoase obținute de la alte specii decât cea umană. Aloplastice – materiale sintetice. Membranele de protecție sunt materiale resorbabile sau nu, ce protejează defectul osos restabilit prin adiție.

Suntem deschiși
Luni – Vineri: 9:00 – 19:30

Sîmbătă: 9:00 – 14:00

Duminică: Zi liberă

Copyright © 2024 Gumeniuc-Dental