Programează-te

Numele *

Telefon *

Data *

/

Ora *

Acest site este protejat de reCAPTCHA și Google. Politica de confidenţialitate şi Termeni şi condiţii.

Paradontologie

Parodontologie – ramură a medicinei care se ocupă de parodontopatii.

Bolile parodontale se desfăsoară sub diferite forme, dar cel mai des apar in rezultatul unei interacțiuni dintre biofilmul de placă bacteriană acumulat pe gingie si pe suprafața dinților cu mecanismul imuno-inflamator a gazdei si alți factori de risc, ce duc la distrucția osului suport din jurul dintelui natural. Si unele boli sistemice (diabet zaharat, boli hematologice, etc.) ce afectează organismul uman, pot induce aparitia sau agravarea bolilor parodontale (gingivită, parodontită,etc.)

In lipsa tratamentului, aceste afecțiuni duc la pierderea osului alveolar, urmat de pierderea dinților. Fiind un domeniu vast a medicinei dentare, paradontologia se intersectează si cu implantologia orală si implică procedurile de menținere a implantului in osul alveolar, precum si tratamentul peri-implantitelor (pierderea osoasă inflamatorie din jurul implantului dentar).

Tratamentul parodontal este unul complex si individual, conformandu-se nevoilor specifice a pacientului. Poate corecta multe defecte sau probleme gingivale care impiedică pacientul să aiba un zambet sănătos si frumos. Acesta presupune:

– terapie non-invazivă: metode profilactice de control a plăcii bacterine, detartrajul, indepărtarea obturațiilor debordante sau a lucrările protetice ce provoacă complicații, tratament ortodontic, slefuiri selective;

– tratamentul chirurgical care include manoperele de chiuretaj subgingival, operații cu lambou, regenerarea tisulară ghidată folosite pentru inlăturarea conținutului patologic din pungile parodontale, inlăturarea gingiei hipertrofiate sau remodelarea țesuturilor;

– terapie de reactivare sau intretinere realizată prin aplicarea pansamentelor sau injectarea substantelor medicamentoase.

Suntem deschiși
Luni – Vineri: 9:00 – 19:30

Sîmbătă: 9:00 – 14:00

Duminică: Zi liberă

Copyright © 2023 Gumeniuc-Dental